Plast & folier

Stansade plaster och plastfolier

Vi stansar plastfolier som tex. PET, PI , PC  i tjocklekar från 0,05-0,5mm. Samt  tunna plaster i PE, PET, PP, PVC, PC, PTFE mm, dom mjukaste varianterna upp till ca. 3mm tjocklek. Vi har några typer av plastfolier på lager i 0,1-0,5mm tjocklek och kan beställa hem många olika typer av plaster om så önskas.

Process

Processen med stansning av plast innefattar vanligtvis användning av skärande verktyg eller stansar som stansar plastarket eller plastfolien. Dessa verktyg skär igenom plastmaterialet enligt den önskade formen. Beroende på kraven kan stansningen utföras manuellt eller med hjälp av automatiserade maskiner för att säkerställa precision och effektivitet.

Fördelar

Fördelarna med stansad plast inkluderar dess mångsidighet, precision och snabbhet i tillverkningsprocessen. Dessutom möjliggör stansning av plast skapandet av detaljerade och komplexa former som kan vara svåra att uppnå med andra tillverkningsmetoder. Detta gör det till en populär metod för att producera skräddarsydda plastkomponenter som uppfyller specifika design- och funktionskrav.

Rulla till toppen