Topp­stansning

Toppstansning med Stans-service

Toppstansning är en form av stansningsprocess där man stansar endast igenom materialet men inte igenom pappers eller plastlinern. Detta skiljer sig från vanlig stansning där stansen går igenom både material och pappers/plastlinern. Toppstansning är användbar för att producera detaljerade mönster eller former på ytan av ett material, såsom papper, tejper, termiska folier eller plastfolier.

Några av de största fördelarna med toppstansning är att produkten dels blir enklare att plocka av från linern men också att produkten blir väldigt mycket enklare att hantera och förpacka. Dessutom kan toppstansning användas för att lägga till funktionella element, som perforeringar för enklare avrivning eller öppning av förpackningar. 

Vad man kan tillverka med hjälp av toppstansning 

Toppstansning är en mångsidig process som kan användas för att tillverka en mängd olika produkter av olika material. Några exempel på vad som kan tillverkas med hjälp av toppstansning inkluderar: 

  • Självhäftande pads och tejp
  • Etiketter och märken 

Dessa är bara några exempel på de många olika produkter och projekt som kan tillverkas med hjälp av toppstansning, vilket ger en kreativ och användarvänlig touch på olika material och applikationer. 

Rulla till toppen